Recensies

Emotieregulatie.

“Toch maar de stap gezet om coachpraktijk Deb te benaderen voor onze zoon. Hij heeft het lastig met zijn emoties, heeft driftbuien en de nachten zijn al 5 jaar drama. Er spoken vragen door mijn hoofd, heeft onze zoon meer hulp nodig? Ben ik zelf een goede ouder? Debby kwam langs voor een oriënterend gesprek en het voelde gelijk goed! Ze luisterde naar de problemen van ons en van onze zoon.  Vanuit daar is ze samen gaan werken met onze zoon. Met super leuke oefeningen kon ze het gesprek met onze zoon aangaan over emoties. Na iedere sessie kregen we erg fijne feedback waar we gelijk mee aan de slag konden gaan met onze zoon. Voor iedere sessie konden we aangeven waar het probleem die week zich bevond en Debby participeerde op onze gegeven informatie. Die samenwerking was enorm prettig! Onze zoon heeft veel aan de sessies gehad met Debby. Hij was helemaal zichzelf en kan meer emoties benoemen. We hebben werkbladen meegekregen die we in de thuissituatie kunnen gebruiken wanneer we dit nodig hebben. De tips en handvatten die we aangereikt hebben gekregen waren enorm fijn. Debby bedankt voor je hulp en inzet en je enthousiasme om het kind echt centraal te zetten!”

Problemen met eten

” Wij hebben de hulp van Debby ingeschakeld voor ons 2-jarig zoontje. Iedere avond was het een strijd aan tafel omdat hij niets wilde eten. Het was niet gezellig, zo ook niet voor ons dochter van 7 jaar, die wel een goede eter is. Het is niet mogelijk een kind wat alleen maar aardappelen eet opeens alles te laten eten, maar we hebben wel tips en trucks gekregen, waar wij erg blij mee zijn. Ook is het weer gezellig aan tafel en dat is zoveel waard! We zitten niet meer uren aan tafel en kunnen het zelf ook wat makkelijker los laten. Zonder inschakeling van Debby was het hoogstwaarschijnlijk nog steeds zeer ongezellig en gespannen aan tafel. Gelukkig is dat nu niet meer het geval! ”

Eet jouw kind ook zo slecht?

Zelfvertrouwen

” Debby is een lieve en zorgzame coach die onze zoon ontzettend geholpen heeft. Onze zoon is van nature vrij terughoudend en onzeker, waardoor hij niet goed voor zichzelf op wist te komen. Daardoor maakte hij niet altijd de goede keuzes, voelde zich vaak niet goed over zichzelf en liep hij grote delen van de dag met een ‘stoer masker’ rond.Debby heeft hem een spiegel voorgehouden, en op een leuke en speelse wijze laten inzien dat hij heel veel goede kwaliteiten bezit, dat hij er mag zijn precies zoals hij is. Hierdoor is zijn zelfvertrouwen gegroeid en durft hij nu keuzes te maken die goed zijn voor hemzelf; hij geeft minder om de vervelende reacties van anderen. En dit uit zich weer in dat hij lekkerder in zijn vel zit, zekerder is van zichzelf; dit werpt zowel thuis als op school echt z’n vruchten af. We zijn hier ontzettend blij mee, en zijn Debby erg dankbaar voor de rol die zij gespeeld heeft bij de gedragsverandering van onze zoon!”

Kan jouw kind ook wel wat zelfvertrouwen gebruiken?

Woede

“Ik ben met mijn dochter van 9 jaar bij Coachpraktijk Deb geweest omdat ik niet goed wist hoe om te gaan met het gedrag van mijn dochter. Ze had moeite met het uiten van haar gevoelens waardoor ze vaak woedeaanvallen had. Mijn dochter heeft een aantal “gesprekken” gehad met Debby, ik was daar niet bij en de gesprekken waren vertrouwelijk, ze bleven tussen mijn dochter en Debby (wat haar een fijn gevoel gaf), wel heb ik met Debby daarna een gesprek gehad over haar bevindingen en heeft me goede tips meegeven. Het gaat nu veel beter met haar woedeaanvallen en ik weet nu hoe ik er mee om moet gaan.”

Heeft jouw kind ook woede uitbarstingen?

Trauma

“Ik heb, toen ik mijn opleiding als kindercoach begon, nooit kunnen bedenken dat mijn eerste ‘echte’ cliënt onze eigen zoon zou zijn. In de zomervakantie heeft hij in Spanje een ongeluk gehad met zijn step. Hierdoor is hij met een hersenschudding, gezichtstrauma, tandtrauma en uiteindelijk uitdroging in 3 verschillende ziekenhuizen in Spanje terecht gekomen. Nu, een half jaar later, kunnen we met opluchting zeggen dat alles lichamelijk genezen is. Hij heeft aan deze ervaring wel een trauma overgehouden. Hierdoor was hij zeer snel boos, verdrietig en heel angstig. In het begin had hij slaapproblemen en nachtmerries. We deden iedere avond een ontspanningsoefening voor dat hij ging slapen. Dit zorgde ervoor dat hij rustig en met positieve gedachten (‘blijmakers’) ging slapen. Ik heb verschillende methodieken ( zoals emoties beter begrijpen, spelen met emoji balletjes, tekenen over gevoel, emotiehappertje, piekerpot, enz) gebruikt om hem te laten vertellen over zijn ervaringen. Door de emoties die hierbij loskomen kan hij zijn trauma beetje bij beetje verwerken. Het gaat gelukkig stukken beter met hem. Soms zijn er weer periodes waar weer wat stukjes verwerkt moeten worden en gaan we weer aan de slag met een van de methodieken die op dat moment het beste past. We zijn gelukkig dat het allemaal zo goed afgelopen is.” -Debby-

Heeft jouw kind ook iets traumatisch meegemaakt?

info@coachpraktijkdeb.nl/ Tel: 06-51229813